Close
Skip to content

Peter Gustafsson – manualen

Här är lite ledtrådar för att enklare kunna arbeta med mig…
men jag är också ganska flexibel, och brukar kunna anpassa
mig till andra.

Min stil

Jag garvar gärna och tycker det skall vara kul att jobba tillsammans. Men tvivla aldrig på min ambition och vilja att leverera mer än vad som krävs.

Jag har ingen dold agenda. Är du osäker på min roll så reder vi ut den direkt.

Jag tror att mina starka sidor är att kombinera ett strategiskt perspektiv med konkreta actions här och nu. Jag har svårt för frågor på ”halvdistans” som vare sig är viktiga för strategin eller går att exekvera på nu.

Jag älskar att lösa problem och hitta nya vägar. Och att argumentera för min syn på saken. Inte för att ha rätt (ofta har jag det, men jag byter gärna ståndpunkt) men jag tror på att gå till botten med frågor. Jag bråkar gärna om saker jag tycker är viktigt – men går alltid vidare när vi tagit ett beslut.

Jag tror att jag har ganska lätt för att se andras perspektiv, men min sociala radar är inte alltid kalibrerad. Jag har svårt med att läsa mellan raderna, så var gärna så tydlig du kan med vad du förväntar dig.

Jag tar gärna emot, och ger, direkt och tydlig feedback. Be om det när du känner att du behöver det. Och ge mig det direkt när jag behöver det

Jag kommer alltid att vara lite naiv (och ser det som en positiv egenskap). Därför tror jag att alla gör sitt absolut bästa och löser de saker som de tagit på sig. Jag jagar sällan folk, men blir alltid besviken när det inte levereras i tid.

Vad jag värderar

Personer som får skit uträttat!

De som drivs av nyfikenhet, prestigelöshet och en vilja att prova nya vägar.

De som vill utvecklas tillsammans med, och medvetet bygger, sitt team.

Vad jag inte klarar av

Jag hatar överraskningar.

Jag vet att saker och ting går snett, men jag vill veta det i tid så vi kan hjälpas åt för att lösa det. Alla problem & motgångar innehåller början på något nytt (och ofta bättre). Ju snabbare vi tar tag i det, desto bättre!

Jag har också svårt för bullshit (jag har varit med ett tag nu).

Och när någon skyller på, eller dissar, sitt team. Ursäkter över huvud taget faktiskt. Det är bättre att äga problemet.

Hur kommunicerar man bäst med mig

Vill du jag skall göra något så maila mig. Var kortfattad & tydlig så tar jag action direkt.

Mail är också bäst för rapporter eller reflektioner som du vill att jag tar del av. Att skriva är bra både för att reda ut sina egna tankar och att övertyga andra.

Slack, SMS och liknande kanaler funkar för löpande dialog.

Feedback & svårare frågor tar jag helst IRL, eller på videomöte på Whereby eller Zoom, men behöver du bolla något akut så kan du ringa när som helst på 0733-304000.

Jag har mycket i huvudet, och kan tappa bort saker. Påminn mig bara.

Hur kan man hjälpa mig?

När saker funkar bra är jag hands-off. Hjälp mig med löpande status- och bra kvartalsrapporter. Och se till att snabbt få mig up-to-speed när du behöver hjälp.

Ibland missuppfattar jag läget. Hjälp mig då, så kan vi foka på det som är viktigt.

Vilka missuppfattningar finns om mig?

Många tror att jag jobbar jämt. Det gör jag inte. Jag är flexibel med min tid och kan jobba 05:00 eller 23:00. Men jag kan också ta en dag ledigt. Det betyder att jag kan prioritera upp och lägga tid på viktiga saker som kräver 100% fokus. Men också att jag prioriterar ner saker som jag inte måste göra.